manos

manos@instagram manos@facebook
Evenemang och Kurser

 

Sofo-night 28 mars 2019: Vildvuxet  på manos - en kväll med Lisen Sundgren som skrivit boken Vildvuxet och Nadia Nörbom som illustrerat bokens 95 växtpresentationer. Varmt välkommen till oss kl 17-20!

Vi har sålt den populära boken Vildvuxet – mat och huskurer från naturen, av Lisen Sundgren med underbara illustrationer i akvarell av Nadia Nörbom, sedan den kom ut 2017. Nu vill vi bjuda in er till en unik kväll där ni kommer få möta dessa två inspirerande personer live här hos oss på manos. Lisen och Nadia kommer att berätta om boken som kan ses som en guide över 95 av de över 250 ätliga växter som finns i Sverige. Under kvällen kommer Lisen att bjuda på en vildvuxen meny med ingredienser som nässlor, gran och björk.

Lisen Sundgren är herbalist och författare men också naturfilosof med fokus på att inspirera till en hållbar livsstil i samklang med naturen. Ett intresse som tidigare ansågs udda är idag mycket eftertraktat och Lisen samlar idag växter i det vilda åt några av Sveriges främsta kockar. Hon har skrivit ett flertal böcker bla Det vilda köket tillsammans med kocken Rune Kalf-Hansen, vilken vann guld i World Gourmand Cookbook Awards. 

Nadia Nörbom är illustratör med berättande, hantverk och färg som viktiga drivkrafter. Hon är även florist på Rosendals Trädgård. Förutom boken har manos även fått äran att sälja Nadias originalakvareller från boken – något vi tror ni inte vill missa! I två veckor kommer de att hänga på vår vägg, fram till den 11 april.

Eva Wilson är bokens grafiska formgivare och välbekant hos oss på Manos, då hon har samarbetat med vår Karin Eriksson i många år.

I fönstret har Nadia målat några av de vilda växterna och mittenfönstret pryds av Ida Björses underfundiga och underbart tuffsiga BUM-mattor. Läs mer om BUM här: http://www.manos.se/bum-tuftade-sittmattor-i-fönstret

Vi säger som Lisen skriver i boken Vilt Välkomna!

PS Sofo night (sista torsdagen i varje månad) är en möjlighet att i lugn och ro strosa runt i vårt härliga kreativa område där många butiker har öppet sent och bjuder på något!

Vi på manos är glada över att få presentera Ida Björses inbjudande sittmatta BUM i en fönsterutställning 20/3-10/4. Efter det kommer vi att ha mattorna som en del av sortimentet i butiken. Så här beskriver Ida själv mattorna:
 
"BUM är en matta som är inspirerad av naturen och kulturer där en sitter på marken eller golvet. BUM ska bjuda in och göra det mer naturligt och bekvämt att sitta på alternativa sätt i rummet. Motivet är ett rumpavtryck och ska efterlikna mossa i naturen. Mattan är tufftad för hand av mig och min partner Karin Björklind, garnet är av 100% ull som blivit över i större svenska mattproduktioner.

Mina teman kretsar kring psykologi och människors beteenden och på ett lekfullt sätt vill jag vill skapa objekt som får andra att tänka efter och hitta sina egna vägar. Med en positiv anda vill jag visa alternativ till hur man kan bryta vardagliga mönster i form av produkter, rumsligheter eller objekt."

 idabjorses@gmail.com

 

ON THE FLY - experimentella tryck av L.E. Tanttu 

Växtfärgade textilier för väggen, screentryckta för hand och den här gången är det fåglar som är på väg. Under Stockholm Design Week landar de på manos. Utställningen pågår 9-16 februari, med vernissage lördag 9/2 kl 14-16.

Lisa och Esa har under många år skapat och tryckt affischer för hand i sin verkstad Jollygoodfellow Printing Studio. Nu kompletterar de med textilier för väggen. ”Vi har länge funderat över det där med textilier i inredning, de har en fantastisk förmåga att mjuka upp och att dämpa ljud. Vi vill ha in så mycket ljus som möjligt och skippar då gärna gardiner, i stället väljer vi att hänga upp tyget på väggen, tyg som färgats med slumpen som hjälp och sen tryckts för hand.” 

Motivet för den första kollektionen är fåglar, något som L. E. Tanttu också jobbat med tidigare. Men den här gången löser de upp fågelflocken
och jobbar med spontanare kompositioner över tyget, vilket titeln på utställningen också antyder. 

Keramikkurserna på manos är för den som vill lära känna leran och teknikerna i en inspirerande miljö och i en liten grupp. Karin Eriksson, ägare till manos samt keramiker och formgivare håller inspirerande och kreativa kurser i sin keramikateljé i anslutning till butiken. Grupperna är små och du får individuell hjälp och jobbar utifrån dina egna förutsättningar och intressen. Vi går igenom grundteknikerna inom keramik - kavling, ringling, tumning och drejning. Vi jobbar tillsammans med gemensamma projekt men det går också jättebra att jobba med egna idéer och projekt under Karins handledning. Karin har hållit kurser i egen regi i många år och är utbildad keramisk formgivare vid Central St Martins University of Art and Design i London.

  
Fotograf: Anna Kern

För anmälan och mer information: mejl (info@manos.se) eller telefon (08-655 1160). Det går också bra att komma in i butiken!
Vid anmälan tas en anmälningsavgift på 500 kr ut, denna betalas inte tillbaka vid avanmälan senare än tre veckor innan kursstart. Resterande kursavgift (3500 kr) betalas en månad innan kursstart.

Terminskurs vår 2019 DAG: tio måndagar kl 9-12 från 4/3-20/5 2019. Med uppehåll för jullov. Pris 4000 kr.* FULLBOKAD!

Terminskurs vår 2019 DAG: tio tisdagar kl 9-12 från 5/3-14/5 2019. Med uppehåll för jullov. Pris 4000 kr.* FULLBOKAD!


Terminskurs vår 2019 KVÄLL: tio tisdagar kl 18-21 från 5/3-22/5 2019
. Med uppehåll för jullov. Pris 4000 kr.* FULLBOKAD!

Helgkurs
Om ni är en grupp om 3-6 personer kan ni boka en helgkurs lördag-söndag kl 10-15.00, samt ett senare glaseringstillfälle. Priset beror på hur många ni är, från 2100 kr per person (baserat på 6 deltagare). Vi tar paus för lunch (många trevliga kaféer i området) och kaffe/te finns här.

* Materialkostnad tillkommer med 60 kr/kilo lera, vilket inkluderar glasyr och bränningar.

Japanska inslag
- ikebanaarrangemang av Oharaskolan i Stockholm

Under tre dagar får vi besök av Oharaskolan i Stockholm som presenterar flera ikebana-arrangemang i butiken och skyltfönstret. Vernissage under Sofo-kvällen, torsdag 27/9 kl 17-20. "Japanska inslag" pågår på manos till lördag 29/9 kl 16.

Under SoFo-kvällen har vi 20% rabatt på alla höstnyheter från våra klädmärken - Bric-a-brac, Esencia, Nygårdsanna, Robe, Skall och VanDeurs. 

Varmt välkomna till oss på Renstiernas gata 22 och andra unika butiker i vårt härliga område som har öppet sent under SoFo night - se allihop på www.sofo-stockholm.se

 

Ritfnatt - en utställning av Johan Unenge / Vernissage på manos torsdag 24 maj 2018, kl 17-20.
Johan Unenge är välkänd författare, serietecknare och illustratör av böcker som tex "Livet enligt Rosa" och "Eva och Adam". Den här utställningen presenterar en annan sida av Johans tecknande - ögonblicksbilder i akvarell och tusch från platser han passerat.
Johan närvarar vid vernissaget på manos torsdag 24 maj kl 17-20. Varmt välkomna hit!

Läs mer om Johan Unenge här: Johan Unenge

Senaste varorna i butiken

Vendor: Loyal Loot Collective
Type:
Price: 1000.00

A bowl that bring a piece of nature into your home. A fantastic combination of rough textured natural wood and high-gloss lacquered coloured inside. This tall narrow bowl is painted in a light dusty pink on the inside.

Each bowl is handmade, using locally reclaimed trees of all varieties. The trees are gathered, turned and finished by Loyal Loot Collective (Canada) and local artisans. Design: Doha Chebib Lindskoog.

Materials: reclaimed logs, acrylic paint, water based gloss finish. Intended for use with dry goods.

Size (height x width): 11 cm (4.3 inches) 8 cm (3.1 inches)


Vendor: Loyal Loot Collective
Type:
Price: 1500.00

A bowl that bring a piece of nature into your home. A fantastic combination of rough textured natural wood and high-gloss lacquered coloured inside. This solid bowl is painted in a warm coral on the inside.

Each bowl is handmade, using locally reclaimed trees of all varieties. The trees are gathered, turned and finished by Loyal Loot Collective (Canada) and local artisans. Design: Doha Chebib Lindskoog.

Materials: reclaimed logs, acrylic paint, water based gloss finish. Intended for use with dry goods.

Size (height x width): 10 cm (3.9 inches) 13 cm (5.1 inches)


Senaste blogginläggen
One-of-a-kind
For the past week I’ve ...

Spring feeling
Spoons by Marie Eklund, ceram...

New years inspiration
Today I’ve been inspire...

Välkommen till oss!
...

I am Nature – who are You?
...

Skriv ut denna sida. Dela på Twitter Dela på Facebook Dela på Linkedin