Kurser

Keramikkurserna på manos är för den som vill lära känna leran och teknikerna. Alla nivåer av tidigare lerkännedom är välkomna.

Karin Eriksson och Nilla Hellzén håller inspirerande och kreativa kurser i sin keramikverkstad i anslutning till butiken manos. Vi vinnlägger oss om att ha bra verktyg, flera leror och fina glasyrer. Grupperna är små och du får individuell hjälp och jobbar utifrån dina egna förutsättningar och intressen. 

Karin har hållit kurser i egen regi i många år och är utbildad keramisk formgivare vid Central St Martins University of Art and Design i London. Nilla tog en annan väg till leran: efter många år som socionom gick hon på keramikkurs hos flera olika keramiker, den stora kärleken till leran utvecklades sedan till ett flerårigt lärlingsskap hos Karin på manos. Som kursdeltagare på manos får du inte bara två lärare utan också tillgång till bägges olika kompetenser.

Allmänt om kurserna

ANMÄLAN

Mejla karin@manos.se med uppgifter om vilken kurs du vill gå, ditt namn och mobilnummer. När du fått ett bekräftelsemejl från oss är du anmäld. 

Eventuella platser till nästa omgång terminskurser och helgkurser släpps i mitten av juni 2024. De som redan går kurs har företräde till nästa. Därmed blir det inte alltid lediga platser på terminskurserna. Är du intresserad av att gå på kurs på manos kan du höra av dig till karin@manos.se. så skriver vi upp dig på vår intresselista. Du får då mejl om planerade kurser och lediga platser. Alla på intresselistan har möjlighet att tacka ja till en plats som blir ledig.

 

AVBOKNINGSREGLER
Ångerrätt

Du har möjlighet att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du fått bekräftelse om kursplats hos oss. Därefter är din kursanmälan bindande. Om du vill utnyttja din ångerrätt måste du meddela oss innan ångerfristen löper ut. Detta görs skriftligen till karin@manos.se

 

Avbokning efter ångerfristen

Om du väljer att avboka din kurs efter de 14 dagarnas ångerrätt kommer vi att debitera en avbokningsavgift på 500 kr. Senaste datum att avboka för att erhålla resterande kursavgift är 21 dagar före kursstart. Vid avbokning därefter försöker vi tillsammans hitta någon som kan ta din plats. Är det inte möjligt så betalas varken kursavgift eller avbokningsavgift tillbaka.

 

Om det finns särskilda skäl, tex om du avbokar  på grund av sjukdom eller liknande (styrkt med läkarintyg), kontaktar du oss så hittar vi en lösning som blir bra för alla. 

Om något känns oklart - kontakta oss! 

Testimonials

”Stort tack till Karin & Nilla på Manos! En fantastiskt rolig och kreativ kväll som resulterade i lika många fina verk som höga skratt i en mycket trevlig miljö. Sammantaget en superrolig teamaktivitet som passade alla åldrar. Vi kommer mer än gärna tillbaka!”

Mattias Eriksson
Gruppchef Sweco Sverige AB

"Förutom att det är en av de bättre kurserna jag gått i keramik så är det helt klart ett plus att deras lera och glasyrer är tokvackra"

Anna
terminskurs

Det var med viss bävan jag anmälde mig till min första kurs på manos, eftersom jag aldrig ens nuddat lera förut. Det var tur att jag vågade. Handbyggnadsteknikerna är över förväntat, "fröknarna" är mycket hjälpsamma och trevliga och hela miljön på manos är oerhört inspirerande. Det blev fler kurser. Går inte att sluta!

Gunnel
Helgkurs